x
Laursen: Nutidslevn

Laursen
Nutidslevn

En bonderøv i hipsterklæder

GAFFA

Album / Deluxe Records
Udgivelse D. 01.06.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Der er trængsel om pladsen på den dansksprogede singer/songwriter-scene i disse år, så man skal både kunne sit kram og levere sprogligt overskud for sådan rigtigt at rage op i skoven af mænd i tyverne og trediverne iført westernguitar og eventuelt en lille hat. Modsat hvad mange tror, er det ikke nok at have ”noget på hjerte.” Nuvel, Laursen leverer for så vidt varen her, hvor vi holder os helt og holdent inden for de generiske formler. Som så til gengæld beherskes overbevisende.

Tekstsiden er ikke uden sine momenter; hør f.eks. ophobningen af enderim i åbningssangen "Bonderøv i hipsterklær", der – som titlen antyder – hudfletter tidens tåbelige individualitets-jagt, her personificeret i en fyr som er flyttet fra Jylland til København for at studere: ”Han har halstørklæde på i al slags vejr”, ”den dag hovedstaden ikke er stor nok mere / flytter han sgu nok til DDR” etc.

Strammere har undertegnede det med pladens lovlig letkøbte Venligbo-poetiske indslag, som forekommer forudsigelige og unuancerede i 2018: ”Den danske sommer er druknet i regn / grænsebomme og pigtrådshegn / selv de røde er med på legen”. Bevares, ikke at Laursen behøver at synge om dybt reaktionære parallelsamfund og genkomsten af religiøs dogmatik i samfundslivet anno 2018, men alligevel. Og håndværket – det fejler som sagt ikke noget; ikke mindst Tom Waits-pastichen "I morgen kan du komme igen" stikker op.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA