x
Buffalo Springfield: What’s that Sound? The Complete Albums Collection

Buffalo Springfield
What’s that Sound? The Complete Albums Collection

Nænsomt restaureret genudgivelse af bagkataloget

GAFFA

Box / Warner Music
Udgivelse D. 29.06.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Stop, børn, hvad er det for en lyd? Det er såmænd lyden af Buffalo Springfields begrænsede bagkatalog remastereret og genudgivet i flot boks, her et par og 50 år efter, i henholdsvis cd- og vinylversion. Uden ekstramateriale eller for den sags skyld en booklet – men med originalalbummene i flotte vinyl-genoptryk, for de første to pladers vedkommende i både stereo- og monoudgave.

Mest for de seriøse nørder, må man antage – og ret beset indeholder den ikke helt billige What’s That Sound? ingen optagelser, som ikke allerede foreligger. I originaludgaverne, selvsagt, men også i Rhinos cd-boks Buffalo Springfield fra 2001. Men flot (og tung!) er kassen med de fem 180 grams vinylplader og et enkelt karton-ark med Neil Youngs korte kommentarer til hvert enkelt album.

Og musikken – den er stadig sin helt egen, samtidig med den i sagens natur udgør en vigtig prolog til Stephen Stills og Neil Youngs videre karrierer. Samt til den fine country-rock-gruppe Poco, som Richie Furay og Jim Messina dannede efter Springfields opløsning for et halvt århundrede siden.

Meget af musikken fremstår forbavsende frisk, ikke mindst på karrierehøjdepunktet Buffalo Springfield Again (1967), hvor Young træder i karakter med sange som ”Mr. Soul”, ”Expecting to Fly” og ”Broken Arrow”.

Mens en ung Stills brillerer som en (allerede dengang) fantastisk guitarist i bl.a. sin egen ”Bluebird”, mens ”Hung Upside Down” lyder som et forstudie til Crosby, Stills & Nash (& Young). Og for hele molevitten gælder det, at der er kælet for den soniske side af sagen her – eller som Neil Young skriver:

”Lydlandskabet er, som der var i begyndelsen; især i vinyl-versionen. Dén version er overlegen. Men cd-udgaven er også god, bedre end nogen tidligere udgaver”. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA