x
Rasmus Nøhr: Monas Butik

Rasmus Nøhr
Monas Butik

ANMELDELSE: Når det nære bliver for trivielt

GAFFA

Album / Mermaid Records
Udgivelse D. 07.09.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Spillemanden Rasmus Nøhr er ikke bleg for at skrive sange om de små ting. Om det, der foregår lige omkring os, og som vi for sjældent bemærker og sætter pris på. Det vil han gerne ændre på med Monas Butik, der handler om at møde og bemærke hinanden i dagligdagen. En række løsrevne hverdagsfortællinger, der skal binde os tættere sammen.

Og hatten af for Rasmus Nøhrs ukuelige optimisme og lovprisning af alt det gode. Men på Monas Butik er det svært at leve sig ind i de lidt for trivielle fortællinger. Det bliver ganske enkelt for småt og nært i sangskrivningen, der generelt mangler et par mellemlag. På den måde forbliver sangene hyggelige og mangler noget af den inderlighed, som kigger frem i ”Alle elsker kærlighed”, hvor der bliver skruet op for retorik og udgangseffekt.

Musikalsk er der en selvtilfredshed over melodierne, som ligger let i hånden, men ikke har noget videre ønske om at komme ud af de trygge omgivelser. En funky 80’er-tone har indsneget sig med plads til lidt blæs og ballade, men roen sænker sig alt for hurtigt over Monas Butik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA