x
Passenger: Runaway

Passenger
Runaway

Mike Rosenberg afviger en anelse fra den udstukne linje

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 31.08.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den engelske sanger og sangskriver Mike Rosenberg har med sit Passenger holdt en lige linje i sin musikalske karriere, der nu er oppe på 10 album. Den iscenesættende fortælling er, at han tog springet fra gademusikant til verdensstjerne. Og det er også de enkle og godt syngende sange, der er Passengers varemærke. Med sin ru stemmeføring og melodiøse folkpop har der altid været dømt feel good med små hjertestik hos sangeren.

Runaway holder han den gode stemning, men musikalsk vender han sig mere mod det nordamerikanske kontinent og lader en rugende americana lægge tonen i flere af sangene. Og det er betydeligt mere drevet af elektrisk guitar, og undervejs er her nærmest tale om rockmusik. Det høres tydeligt i de mere temopdrevne sange ”Let's Go” og ”He Leaves You Cold”, hvor der er plads til både slide- og steel-guitar.

På den måde kommer der mere bundklang i sangene, og Mike Rosenberg lyder da også ganske alvorlig i numrene, der vil mere end bare underholde. Og det lykkes ganske udmærket på Runaway.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA