x
The Kooks: Let's Go Sunshine

The Kooks
Let's Go Sunshine

50/50 mellem fin britisk indierock og det fladeste fyld

GAFFA

Album / Lonely Cat
Udgivelse D. 31.08.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

I løbet af 00'erne fik The Kooks smækket en række superfine singler, og mere so-so albums, på gaden, hvilket dog endte med at løbe ud i sandet med svært lunkne Listen fra 2014. Nu er frontmand Luke Pritchard & co tilbage, og bandet spiller igen på deres styrker.

”All the Time” skyder sig lige i førnævnte række af suveræne Kooks-indierock-numre, med sin prominente funky rytmesektion, elegante akustiske guitar og et omkvæd lige i skabet. Også åbneren ”Kids” har et refræn, man kan i første forsøg og masser af lir fra guitarist Hugh Harris.

”Four Leaf Clover” har en melodi, der har en fint ekko af The Smiths, og ”Fractured and Dazed” er også virkelig en fin ballade-klingende sag.

Klart, måske er 15 numre lige i overkanten, og et nummer som ”Tesco Disco” er mere god titel end god sang, ligesom kvaliteten daler markant på albummets anden halvdel. ”Pamela” er ren røvballerock, og ”Sing Low” nærmer sig Beatles-pastiche, men hvis man overordnet er til sorgløs guitarindie/britrock, er The Kooks, stadig, et rigtig fint bud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA