x
Various: Reggae Gold 2018 - 25th Anniversary

Various
Reggae Gold 2018 - 25th Anniversary

Årets reggaeopsamlingsalbum hylder 90'ernes dancehall

GAFFA

2 x CD / VP Records
Udgivelse D. 20.07.2018
Anmeldt af
Henrik Bæk

I år kan det amerikanske plade- og distributionsselskab VP Records stolt fejre 25 års jubilæum med deres Reggae Gold-serie, der første gang blev sendt på gaden i 1994. Dermed er albummet det længst løbende opsamlingsalbum i verden inden for reggaegenren.
 
Den nyeste i rækken hedder originalt Reggae Gold 2018 med undertitlen 25th Anniversary og er udsendt som dobbelt cd og download. I downloadformatet får man dog kun de numre, der findes på disc 1, hvorfor der umiddelbart kan være størst interesse for cd-formatet, især fordi der her er genhør med en række af 1990'ernes største dancehall hits.

Årets udgave rummer i alt 33 numre fordelt på to discs. 19 af disse er nye numre, der alle er udsendt i år. De nye numre ligger på disc 1 og byder på noget for enhver smag, idet både dancehall, lovers rock og mere traditionel reggae er repræsenteret. Her finder man spritnye numre som det sensuelle Better med r&b-divaen Estelle, Easy To Love You med newcomer Culan featuring Konshens og Come Back med Christopher Marin – alle indenfor lovers rock genren. Til de mere rå lyddrenge- og piger rammer dancehallbasherne Walking Trophy med HoodCelebrityy, Dweet (Genna Bounce) med Ding Dong, Nothing Dem Kno Have Ova Me med den lovende Shenseea og Stay So med Busy Signal lige i solar plexus.

Til de mere hardcore reggaefans er der givet plads til megahits som I’m Alive med Beres Hammond, Medication med brødrende Stephen og Damian "Junior Gong" Marley, Raggamuffin med Koffee samt Ghetto Paradise med Chronixx.

Besynderligt er Contradiction med Alborosie featuring Chronixx ikke at finde på albummet, selvom det – målt på streams – er det mest populære reggaenummer hidtil i år.          

På disc 2 finder man til gengæld 14 dancehall-klassikere fra 1990'ernes dancehype samt et eksklusivt nonstop mix af den jamaicanske producer og sound system maestro Rorystonelove, der har fået lov til at gå i VPs gemmer. Her har han fundet numre med Buju Banton, Capleton, Tony Rebel, Garnett Silk, Bounty Killer, Beenie Man, Lady Saw og Cutty Ranks, der alle får den sædvanlige "Rory-sound system-treatment" med pull ups, rewinds, tågehorn og andre lydeffekter. Numre, der på mange måder giver nutidens dancehall baghjul. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA