x
AyOwA: Farvel

AyOwA
Farvel

ANMELDELSE: Charme og dybde hos den elektroniske duo

GAFFA

EP / Music for Dreams
Udgivelse D. 28.09.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der er en charme over Hannah Schneider og Nicolai Kornerup finurligt spillede elektroniske sange, der ikke er bange for at lyde lidt altmodisch i lydanslaget.

Duoen følger op på den lovende debut Eremit fra sidste år, og det er kun gået fremad på den musikalske front, hvor AyOwAs sange har fundet deres egen form. Det udføres næsten til perfektion i den underspillede og sfæriske ”Giv mig lov”, der på en gang er langsommeligt fodslæbende i beatet og har sit helt naturlige flow. På den måde er duoens melodier særegne, fordi de stopper og dvæler ved detaljen, men aldrig glemmer at bevæge sig fremad.

Og der er ligefrem et opbyggeligt melodibeat, som kommer op i fulde omdrejninger på ”Alt det du ku”. Og ellers lægger duoen gerne en tung basgang i de rumsterende melodier, så sangene holder fast i det fysiske.

Men det er alligevel Hannah Schneiders overbevisende vokal, der sætter tonen på Farvel. Den er dragende og indbydende og hele tiden et skridt fra livet, og så er det ganske forfriskende med danske sangtekster i denne musikalske kontekst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA