x
The Doors: Waiting for the Sun – 50th Anniversary Deluxe Edition

The Doors
Waiting for the Sun – 50th Anniversary Deluxe Edition

KLASSIKEREN: Mindre end definitiv jubilæumsudgave

GAFFA

Box / Warner Music
Udgivelse D. 14.09.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Med det herrens år 1968 et halvt århundrede bagude er det i sagens natur tid til fejring og markering – ikke mindst af de mange store rockplader, som udkom netop dét år. Blandt disse er The Doors' svære treer: Indenfor blot ni måneder i 1967 havde bandet udgivet The Doors og Strange Days, som mestendels bestod af materiale, der allerede var skrevet før gruppens dannelse.

Waiting for the Sun udkom i juli ’68: Her serverede den unikke kvartet fra Venice Beach deres lydspor til det betydningsfulde år, inklusive dramatiske ”The Unknown Soldier”, over lettere syrepop-perler (”Love Street”, ”Wintertime Love”, ”Hello, I Love You”) til det ildevarslende afslutningsnummer ”Five to One”.

Well, albummet taler (stadig) for sig selv, en femstjernet fornøjelse på den interne skala blandt The Doors' blot seks studieplader. Jubilæumsudgaven her er flot og firkantet som det sig hør og bør, og inkluderer – foruden originalalbummet på vinyl og remastereret cd – en håndfuld optagelser fra bandets koncert i København i september ’68.

Her er lyden dog omtrent lige så tvivlsom som på den piratoptagelse af koncerten, som jeg købte i en rodekasse i London engang i 1990’erne. Mens det også undrer, at det helt centrale fraklip fra disse sessions – den knap tyve minutter lange messe ”The Celebration of the Lizard” – er udeladt her i den aktuelle Deluxe-version.

Definitiv kan den nye boks altså ikke kaldes – men genhøret med Morrison og co. er ikke desto mindre glimrende. Som altid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA