x
The Reptones: Human Speed

The Reptones
Human Speed

Københavnsk kvintet trækker ind mod midten af vejen

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 21.09.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er med en ikke uanselig entusiasme, jeg har anmeldt de sidste par plader fra The Reptones i disse digitale spalter; senest forrige års Dead Letter Blues, hvor coverart, countryrock og psykedeliske islæt endnu engang dannede smagfuld ramme om Bo Bechs sange.

Nu får vi så bandets fjerde album: Skrevet i skyggen af det tidligere bandmedlem Morten Steingrims død sidste sommer – og rent musikalsk lyden af en kvintet, som i nogen grad kan siges at trække mere ind mod midten af vejen denne gang.

Country og psykedelia er nedtonet til fordel for en lyd, som alt efter temperament kan kaldes indierocket eller bare lidt mere ordinær end tidligere charmerende genrestykker. Det hele sikkert udført og professionelt mixet at Grant Lee Buffalo-bassisten Paul Kimble, der (igen) også gæsteoptræder på pladen.

Og hverken sangskrivning (ærgerligvis er Bechs udmærkede tekster ikke optrykt i coveret) eller håndværk fejler noget her, hvor et indslag som ”Disco” afgjort åbner nye perspektiver for bandet; også titel- og afslutningsnummeret står stærkt på en plade, som kunne markere et velfortjent gennembrud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA