x
Villagers: The Art of Pretending to Swim

Villagers
The Art of Pretending to Swim

ANMELDELSE: Flere elegante toner fra irske Villagers

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 21.09.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Irske Villagers har gennem snart 10 år været leveringsdygtige i elegant og sofistikeret indiepop med kraftig trækken på folkrock. På Conor O’Briens fjerde album er tonerne de samme, men der har sneget sig jazzede vibrationer ind og en mere markant elektronisk tilstedeværelse.

Det åbner med langsomt insisterende whiskers og akustisk guitar på ”Again”, hvor titlen messes hen over O’Briens stemme, og sangen langsomt svinger sig op og tilføjes nye små nuancer, vers for vers.

Skrøbeligheden i O’Briens vokals giver ekstra drama, når han på ”Love Came With All That it Brings” tager ordet "motherfucker" i sin mund for at beskrive, hvor ondt kærlighed kan gøre. ”A Trick of The Light” er igen båret af sarte og spinkle musikalske elementer, der vikles elegant sammen og står som en af albummets fineste stunder, når tekstsiden tackler tro og livsvalg.

Der mangler de helt store musikalske åbenbaringer i forhold til {Awayland} fra 2013, men det er stadig et flot, sofistikeret og helstøbt album, Villagers her afleverer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA