x
Pardans: Spit & Image

Pardans
Spit & Image

Jazzpunk, der lyder som New York på danske flasker

GAFFA

Album / Tambourhinoceros
Udgivelse D. 05.10.2018
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Første indskydelse denne signatur fik, efter første gennemlyt af ”Spit & Image” var, at albummet fra de københavnske drenge, der i deres liveensemble tæller medlemmer fra Iceage, lyder som tidlig Nick Cave, indspillet på en speedet jazzklub i New York, ud på nattens små timer.

Efter flere gennemlyt er det fortsat den oplevelse, der fylder. For ret skal være ret. Der er ikke mange sekunder af melodi eller harmoni på ”Spit & Image”. Faktisk er der få øjeblikke af egentlige traditionelle sangstrukturer derpå. Til gengæld er der i litermål en kompromisløshed i den måde, sangene og det fragmenterede lydbillede konstant skifter udtryk på.

Frontmand Gustav Bertelsens har en desperat vokal, der insisterende vrænger de dramatiske moderne isolationstemaer ud over os, alt i mens det intense musikalske arrangement, overrumpler os igen og igen. Bedst personificeret på åbningsnummeret "Burning House Bedding", singlen "(Hookers With) Hidden Depths" og albummets bedste skæring "Love Run Loose", hvor der blandt alt den hidsige uforstyrrede fremdrift også er enkelte sjælfyldte momenter.

Ligesom sjælefrænderne i Iceage kan der snildt vente en udenlandsk karriere lige om hjørnet, for intensiteten, viljen, kompromisløsheden og kvaliteten er der.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA