x
Beres Hammond: Never Ending

Beres Hammond
Never Ending

Beres Hammond leverer suveræn soulreggae på Never Ending

GAFFA

Album / VP Records
Udgivelse D. 12.10.2018
Anmeldt af
Henrik Bæk

Med en musikalsk karriere der strækker sig mere end 40 år tilbage i tiden er den 63-årige Beres Hammond at regne for en af reggaemusikkens allerfineste sangere gennem tiderne.
Født ind i en børneflok på ikke mindre end ni børn fik Beres fra tidlig barndom så at sige musikken ind gennem modermælken, da hans fars store passion for soul og jazz ofte fyldte barndomshjemmet, hvor navne som Otis Reding og Curtis Mayfield var at finde i pladestakken. Netop Beres musikalske opvækst har været stærkt medvirkende til hans evne til at levere reggaesange med klare soul-præferencer.

I 1975 var Beres forsanger i reggaebandet Zap Pow, med det var først i 1990erne han fik sit store gennembrud med albums som Full Attention, Putting Up Resistance og Love From A Distance.
Kendt for sin perfektion er Beres ikke den mest produktive reggaekunstner i branchen og med udgivelsen af Never Ending bryder den karismatiske sanger med den soulfulde stemme seks års pause siden udgivelsen af One Love, One Life fra 2014.

Never Ending har til gengæld så absolut været ventetiden værd.

VP Records har allerede udsendt singlerne I’m Alive og Land of Sunshine, hvor sidstnævnte med sine skæve blæsere og uptempo reggaebeat er en smuk hyldest til hjemlandet Jamaica. Begge numre er at finde på albummets 14 numre, der alle er mixet af Colin ’Bulby’ York, der er kendt for sin krystalklare lyd, hvilket bestemt ikke fornægter sig på albummet, hvor der er kælet for hver eneste detalje.
Beres har selv stået for produktionen og alle numre er indspillet i hans eget studie kaldet Harmony House i Kingston.

Never Ending er lyden af jamaicansk reggae, når det er allerbedst og med et overflødighedshorn af kendte studiemusikere som Sly Dunbar og Kirk ’Kirkle Dove’ Bennett på trommer, Errol ’Flabba’ Carter og Heywood på bas, Handel Tucker, Willie Lindo og Robbie Lyn på keyboards, Winston ’Bopee’ Bowen på guitar og Dean Fraser på saxofon, er der ikke gået på kompromis med tingene.

På toppen af det hele skinner Beres Hammond - bedre end nogensinde før og med en stemme, der intet lader efter, når det handler om at levere musikalsk topkvalitet til fingerspidserne.

I 2013 fik Beres hædersprisen Order of Jamaica af den jamaicanske regering i anerkendelse af hans exceptionelle og dedikerede bidrag til den jamaicanske musikindustri og på Never Ending beviser Beres at hædersprisen så absolut var velfortjent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA