x
De Efterladte: Synger Dagen Ind

De Efterladte
Synger Dagen Ind

At komme ud på den anden side af vinteren

GAFFA

Album / Melodika
Udgivelse D. 19.10.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det sneg sig allerede om bord på forgængeren Adjø Tristesse. En begyndende livsoptimisme og en håndspillet elektro-akustisk musik, og den udvikling fortsætter på det nye udspil med den sigende titel Synger Dagen Ind. Sanger og sangskriver Peter H. Olesen synger nemlig om at se på dagen med nye og friske øjne. At opleve den gryende dag i ”Jeg ser udsigten” som en ny begyndelse. At komme ud på den anden side af vinteren og møde en ny verden.

Det lyder måske lidt højstemt, men er helt nede på jorden i Peter H. Olesens nære og poetiske sange. Her må gerne drømmes højt, men det hele foregår lige uden for døren af én. Og så undlader han da heller ikke at falde i et med mandagen i ”Mandag er brugt”. Det skulle nødigt gå hen og blive for jublende.

Musikalsk er Michael Lunds melodier minimalistiske og elektronisk flydende. Smukke i deres egen frosne klang, men man savner de mere håndspillede og skarpe melodianslag. Men det bliver alligevel ikke meget smukkere end i den håbefulde ”En sang der tror på at vinteren er forbi”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA