x
MØ: Forever Neverland


Forever Neverland

Mere strømlinet, men MØ har den stadig

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 19.10.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

MØs karriere er et imponerende kapitel i dansk musikhistorie, og her fem år efter ”Pilgrim” er hun bestemt stadig et bekendtskab værd. Charmen og talentet for at stampe skæve og medrivende ørehængere op af jorden er absolut intakt på Karen Maries andet fuldlængde album, hvor hun presser stemmen ud i en mere flosset vokal, end vi er vant til fra den formidable fynbo. Og det klæder hende.

Der er masser at komme efter på Forever Neverland. Tag bare lige dele rå og strømlinede ”I Want You”, dovent-lækre ”If It’s Over”, hvor kollegaen Charli XCX kigger forbi eller gåsehudsfremkaldende ”Beautiful Wreck”, hvor MØ finder sin indre Imogen Heap frem i omkvædet. Bedst er imidlertid singleforløberen ”Blur”, der er et imponerende, kalejdoskopisk pop-pragtstykke, hvor man kommer på noget af en rejse i løbet af sangens tre minutter.

Musikken har honninghooks og modhager nok til at blive siddende i øregangene længe efter endt lytning – om end de afdæmpede stunder, der også præger pladen er af mere forglemmelig karakter.

Overlegent drypper MØ små perlende pop-glimt ud over albummet, så man ikke sådan lige slipper sange som ”Way Down”, ”Red Wine” eller ”Imaginary Friend”, der måske nok ikke er lige så intenst kantede, som hun tidligere har skåret sine sange, men stadig insisterende nok til, at man får lyst til at vende relativt hurtigt tilbage til dem.

Som samlet værk er Forever Neverland ikke den store pop-åbenbaring, som flere af hendes stærkeste stunder har været det, men mindre kan absolut også gøre det, og stjernestunder er der rigeligt af på et absolut solidt udspil, hvor både attitude og særpræg er intakt. Jo, MØ har den stadig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA