x
Neneh Cherry: Broken Politics

Neneh Cherry
Broken Politics

Sitrende, stille og storslået

GAFFA

Album / Smalltown Supersound
Udgivelse D. 19.10.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der skulle heldigvis ikke gå lige så lang tid, som der var mellem Man (1996) og Blank Project (2014), før vi fik endnu et soloudspil fra Neneh Cherry. Broken Politics er måske nok sine steder blidere i udtrykket, men lige så nysgerrigt søgende som sin forgænger, og lige så fremragende.

På 12 underskønne, atmosfæriske skæringer tager Cherry favntag med den verden, der omgiver hende og bruser i hendes indre. Tingenes og hendes egen tilstand (”Don’t have anywhere to go / Nowhere to hide / All of me is now.”, ) står for tur og pakkes også denne gang ind i Four Tets forbilledligt fabulerende produktioner, der favner både det konfronterende og tindrende meditativt repeterende.

Vi får dubbet triphop på mageløst marcherende ”Faster Than the Truth”, konfrontatoriske ”Natural Skin Deep” og den mesterlige, minimalistiske protestsang og singleforløber ”Kong”, der er blevet til i samarbejde med Robert Del Naja (3D) fra Massive Attack. Andre steder er numrene præget af olietønder (men få nu ikke calypso-associationer af den grund), fløjte, perkussion og harpe.

Skarpskåren præcision, jazzet coolness og inderlig vokal er nogle af nøgleordene på et stille og stort album, der udgør endnu et højdepunkt i Neneh Cherrys imponerende produktion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA