x
John Lennon: Imagine: The Ultimate Edition

John Lennon
Imagine: The Ultimate Edition

ANMELDELSE: Imagine ad Libitum

GAFFA

Box / Capitol Records
Udgivelse D. 09.10.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

For nylig kørte jeg i bil med min broder, da han – uden særlig anledning – bemærkede: ”Nu har jeg endelig fundet ud af, hvorfor jeg altid har haft det blandet med Lennons soloplader. Det er produktionen!” Sandt er det, at Lennons solo-katalog – mandens superstjernestatus til trods – er en ujævn omgang.

Personligt har jeg altid været af den opfattelse, at han peakede kunstnerisk med de tre plader Plastic Ono Band, Imagine og Sometime in New York City fra 1970-72. Nu får fanskaren så en omfattende genudgivelse af den mellemste – Imagine – som ikke alene er mindeværdig for sin uforglemmelige titelsang, men også som album betragtet står som et hovedværk i produktionen.

Og hvor titelnummeret rækker udad i sin almenmenneskelige appel, har flere af de øvrige sange stærkt personlig karakter. ”How can I give love when love is something I’m not sure of?”, spørger Lennon, og mindre hudløs er han ikke i albummets anden klassiker, ”Jealous Guy”. ”How Do You Sleep?” er Lennons frontangreb på Beatles-kollegaen Paul McCartney.

Mens ”I Don’t Want to Be a Soldier”, ”Crippled Inside” og ”Gimme Some Truth” peger frem mod det efterfølgende albums mere politiserede Lennon. Den nye boks indeholder fire cd’er og to BluRay-skiver, hvor vi får albummets ti tracks i utallige forskellige mixes og versioner, plus det løse.

Herunder periodens seks singleudspil. Personligt havde jeg foretrukket nogle relevante liveoptagelser fremfor de mange mixes af de samme 10 sange. Smuk er til gengæld den ledsagende bog – i hardback – om albummet; en grafisk fornøjelse med forord af Yoko Ono.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA