x
Lisa Ekdahl: More Of The Good

Lisa Ekdahl
More Of The Good

ANMELDELSE: Den svenske sanglærke mere end bare charmerer

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 09.11.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det var overmåde glædeligt, da Lisa Ekdahl vendte tilbage til sit svenske modersmål på När alla vägar leder hem fra 2017. Derfor kan nyheden om, at hun igen udkommer på engelsk virke en anelse skuffende. Men den følelse forsvinder hurtigt, for Lisa Ekdahl viser ganske enkelt klasse på More of the Good, der er et studie i musikalsk perfektion.

Lisa Ekdahl har i sin mere end 20-årige karriere været en del rundt om jazzens mere poppede udtryk og kombineret det med den svenske visetradition. Det er der kommet meget forskellig musik ud af, men hun er sjældent faldet igennem.

På albummet får vi hele paletten indspillet i et langsommeligt tempo, hvor der er gjort plads til den musikalske finesse. Duetten med Desmond Forster i ”Thorn in My Heart” er rørende i sin skrøbelighed, og det er klassisk stilfuldt med strygere og trompetisten Ibrahim Maalouf i ”I Know You Love Me”. Og hele vejen igennem underspillet med et retningssættende og unikt guitarspil fra Mathias Blomdahl og så selvfølgelig Lisa Ekdahls krukkede jazzfraseringer. Det er derfor både henrivende og medrivende på More of the Good.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA