x
Mumford & Sons: Delta

Mumford & Sons
Delta

Tilbage til rødderne – bare lidt kedeligere

GAFFA

Album / Gentlemen of the Road
Udgivelse D. 16.11.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Bannerførerne for indie-folk-bølgen, der slog igennem for snart 10 år siden. Siden har Mumford & Sons kigget mod både USA og senest Sydafrika, men er nu tilbage i mere klassisk spor og ja, det betyder, at banjoen er diskret tilbage i instrumentarsenalet.

Det betyder store flerstemmige kor, der bygger op under Marcus Mumfords særegne rustne vokal på et nummer som den pompøse singleforløber ”Guiding Light”, der ligesom den vilde ”Darkness Visible” lyder næsten Muse’sk. Desværre løfter albummet sig for sjældent. Melodierne er mindre imponerende, end man tidligere har hørt fra bandet, og de når ikke det schwung, bandet plejer.

”Beloved” og ”Picture You” er solide numre, og man fornemmer følelserne bag – det bliver bare for ofte ikke rigtigt nærværende. På grund af den dæmpede tone lyser et mere energisk nummer som ”Slip Away” også op og viser, hvor gode Mumford er, når de slår til.

Der kan sagtens være styrke i stille og selvreflekterende album. Her ender det desværre bare mest småkedeligt og trukket ud over for mange numre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA