x
Kim Larsen & Kjukken: Det var en torsdag aften

Kim Larsen & Kjukken
Det var en torsdag aften

Larsen og band i storform på genudgivet livealbum

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 09.11.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Meget blev sagt og skrevet efter Kim Larsens død i september 2018. Sammenfattende kan man (blandt andet) sige, at det var med Gasolin', Larsen skrev sig ind i dansk rockhistorie, og med Bellami, at han spillede op til stadionsucces i 1980’erne.

Men dét band, som nåede at bakke koryfæet op i længst tid – ja, det var faktisk Kjukken, som Larsen samlede efter flytningen til Fyn i midten af 90’erne. Nu får vi så – i velkommen genudgivelse på tredobbelt vinyl – denne liveoptagelse fra turnéafslutningen i Fredericia, april 2002. Det var turen i kølvandet på storsælgende Sange fra Glemmebogen.

Og vi hører et storswingende, lille band bag en veloplagt hovedperson i et sæt, som spænder fra Gasolin'-klassikerne ”Langebro” og ”Som et strejf af en dråbe” til dybe dyk i den folkelige sangskat med eksempelvis ”Sølvstænk i dit gyldne hår”, ”Den første gang jeg så dig”, ”Det var en lørdag aften” og, minsandten, børnesangen om ”Kalendervender-Tage”.

Hertil kommer stærke indslag fra solokarrieren, inklusive ”Fru Sauterne” og højdepunktet ”Pianomand”. Der er dem, som har påpeget, at sangskriveren Larsens største bedrifter ligger nogle årtier bagude, og det er ikke helt forkert. Til gengæld står netop Glemmebogs-materialet som Larsens svar på Cashs American Recordings eller Dylans traditional-plader fra starten af halvfemserne.

Mens Kjukken her fremstår som det, de bør huskes som – et glimrende og medlevende backingband uden de store dikkedarer. Optagelsen fra Fredericia er velproduceret og præsenterer hele 32 sange – et glædeligt og vemodigt genhør.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA