x
Mark Knopfler: Down The Road Wherever

Mark Knopfler
Down The Road Wherever

ANMELDELSE: Mere Knopfler på linedans med små finjusteringer

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 16.10.2018
Anmeldt af
Henrik Friis

Mark Knopfler runder 70 næste gang, men hans udspil er nærmest tidløse. Det gælder ikke bare den let hæse stemme og den runde, lækre guitar-sound, der adskiller ham fra flertallet. Han har også for længst fundet sin egen musikalske lomme uden for aktuelle moder og luner, som han så justerer lidt på hvert andet-tredje år – når han føler for det.

Sådan er det nye udspil også. Skæbnefortællinger fra den store verden parret med lidt personlige beretninger, og hver pakket nydeligt ind i keltisk folk, i blues, let jazz eller caribiske farver.  Og med blæsere som dette udspils lille finjustering, hvor især trompetist/flygelhorn-spilleren Tom Walsh er med til at give When You Leave en dejlig smoky Nat King Cole-lignende croon og Slow Learner en Randy Newmansk ironisk charme.

Ganske gennemført på numrene hver især, selv om linedansen mellem sublim delikatesse og klassespil på den ene side og blød hat og elegant kedsomhed på den anden stadig er aktuel. Men Knopflers slidespade i Just A Boy Away From Home ér bare KONGE!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA