x
Dans & lær: Fra fugl til fugl

Dans & lær
Fra fugl til fugl

ANMELDELSE: Elskelige excentrikere på det ornitologiske overdrev

GAFFA

LP /
Udgivelse D. 30.11.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Jeg kom sent til foderbrættet, kan man måske sige. I al fald forbigik de første par plader min opmærksomhed, og der skulle (naturligvis) en kvindes mellemkomst til, før jeg blev opmærksom på Dans & Lær.

Nu er de så klar med deres fjerde album, hvor de minsandten har valgt at forblive tro mod deres eklektiske udgangspunkt: Musik med udgangspunkt i kassettebåndet (!) Havens fugle fra 1968, med danske fuglestemmer tilsat knastør speak om de enkelte fuglestemmers særpræg og karakteristika.

Denne gang har ankermanden Bjarke Søballe Andersen-Tran og kompagni valgt at sætte musik til samtlige fugle på bemeldte bånd – og så har de for første gang selv tilføjet lyrik, samt slået sig sammen med en professionel producer i skikkelse af Joshua (MØ, Kent, Mew). 

"Et rastløst væsen / på en pind / en sort-hvid jæger / Yan og yin”, lyder det blandt andet i den fine åbner "Broget fluesnapper" – og så kører det ellers der ud af med elektrorockede kollaborationer med fugle som "Gransanger", "Mursejler", "Hvid vipstjert" og "Tornirisk", som får lov til at runde albummet af. Overbevisende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA