x
Nikoline: Svesken på Disken

Nikoline
Svesken på Disken

ANMELDELSE: R.I.P. subtilitet

GAFFA

EP / Rebel Inc.
Udgivelse D. 28.11.2018
Anmeldt af
Jens Dræby

Den kompromisløse rapper og altmuligkunstner Nikoline går formentlig op i at lave en vellydende ep på samme måde, som Die Antwoord og Pussy Riot går op i at lave smagfuld musik lige efter bogen. Mine tæer har allerede krummet sig helt op i knæhaserne ved beskrivelsen af førstesinglen "Flertallet er dumme" som en "Orwellsk revselse af folkets apati", givetvis fordi ep'en indeholder en henvisning til Animal Farm sammen med en alenlang, værdisignalerende, studentikos tjekliste over politisk korrekte, provokerende punk-parafraser. More is more åbenbart med Svesken på Disken.

Nikoline har beats, Nikoline har vrede, Nikoline har tekster, men levering og flow har hun slet ikke. Kun "Århus t/r" lyder i kraft af sin spoken word-tilgang som et stykke musik, der kan leve andetsteds end trygt på en MacBooks harddisk under mappen "work in progress". Svesken på Diskens rå og aldeles uforfinede udtryk kunne bortforklares med Nikolines alterego som en vred ny-punket arketype, hvis ikke det var for den horribelt producerede personlige hyldest til Nikolines mor, "Hvala Za Sve". Her serveres Nikolines sædvanligt kaotiske flow sammen med mudret percussion og en enerverende uelegant Balkan-melodi klasket oveni. Ep'en er ikke engang fokuseret i sin fandenivoldskhed, men ender i stedet med at være konsekvent i sin amatøragtige måde at levere raptekster på. 

O/Rioh udgav sidste år en glimrende undergravende udgivelse om bl.a. mænd og kvinder, og samme år udsendte Vigsø en fornem ep for virkelig at repræsentere det stærke køn i dansk rap. Dem kan man passende lytte til, i stedet for hårdnakket at overbevise sig selv om, at Nikolines vigtige budskab kan overtrumfe den ualmindeligt klodsede levering.     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA