x
David Lynch & Angelo Badalamenti: Thought Gang

David Lynch & Angelo Badalamenti
Thought Gang

ANMELDELSE: Afsindigt appendix til Twin Peaks

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 02.11.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Det var en forventeligt foruroligende og forstyrret fornøjelse, da mesterinstruktøren David Lynch albumdebuterede med Crazy Clown Time i 2011, og The Big Dream (2014) lå i logisk forlængelse.

Thought Gang er ikke en treer, men derimod en stribe indspilninger fra perioden 1991-93, hvor en stribe rutinerede jazzmusikere anført af Lynchs faste komponist og kapelmester, Angelo Badalamenti, fremfører instruktørens tekster.

Vi taler drømmeagtige sekvenser af umiskendeligt Lynchsk karakter; han spiller selv percussion (og guitar på en enkelt skæring), mens det er Badalamenti som står for den uortodokse, vokale fremførelse.

Med mærkværdige, lige dele fascinerende og anstrengende, indslag som "A Meaningless Conversation", "Logic & Common Sense" og "Woodcutters from Fiery Ships", står Thought Gang og flimrer, som et afsindigt appendix til Twin Peaks: 

Serien, der rystede undertegnede ved første danske visning i 1991 og fik fornyet aktualitet med sidste års Twin Peaks: The Return. Lettilgængeligt er det ikke - men for fans er Thought Gang i sagens natur uundværlig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA