x
Noosfære: Synchro

Noosfære
Synchro

ANMELDELSE: Dansk filmisk electronica

GAFFA

Album / Iboga Records
Udgivelse D. 20.08.2018
Anmeldt af
Ras Bolding

Det danske soloprojekt Noosfære – som tidligere kaldte sig Noosphere – er ude med nyt materiale, og selvom navnet er ændret en smule, så sværger musikken stadig til instrumentale elektroniske lydlandskaber et sted mellem ambient og electronica.

Musikken har i høj grad filmisk præg eller kunne for den sags skyld også gøre sig godt til computerspil med lange rumrejser gennem stjernetågerne. Der bydes på masser af træk fra ambient-musikkens lærebøger: dybe droner, store lydflader, solide mængder rumklang, men arbejdes også med rytmiske idéer fra måske især halvfemser- og nuller-electronica. Samtidig fornemmer man også spor af minimale melodier og harmoniske forløb, til tider lidt med smag af kosmiske halvfjerdsertyskere som Tangerine Dream og Klaus Schulze. Man kunne, sine steder, også drage paralleller til et par danske navne som Nattefrost, Rey og Future 3.
 
Noosfære har godt styr på sit lyddesign, og han rammer en fin balance mellem en overordnet sammenhængende ambient tone og så variation over samme med brug af sporadiske elementer af melodi og harmoniske idéer samt et lydbillede med inspiration fra flere forskellige årtiers elektronisk musik.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA