x
Håkon Hellström: Illusioner

Håkon Hellström
Illusioner

ANMELDELSE: Fra gadedreng til elegantier

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 14.12.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der har altid været fart over feltet hos Göteborgdrengen Håkan Hellström, der med sin uforlignelige og flabede guitarpop har spillet sig ind de fleste svenske hjerter. Sangeren og sangskriveren er i dag den største i Sverige, når det handler om at samle et publikum.

Illusioner stopper han imidlertid op. Albummet er nemlig indspillet med Göteborgs symfoniorkester, hvilket selvsagt giver plads til patos med en svulmende lyd. Men Håkan Hellström undgår at ende som et oppusteligt badedyr på albummet, der helt igennem er tro mod hans inderlige sangskrivning.

Der er masser af melankolsk længsel i ”Vänt tills våren”, og det heles skriges ud i ”Tro på livet”. Den elektriske guitar er skiftet ud med en blid akustisk, der nænsomt spiller op mod en store lyd. Det resulterer også i en yndefuld cover af Joni Mitchells ”Both Sides Now” med svensk tekst.

Nogen crooner er Håkan Hellström altså ikke, men så havde Illusioner nok også været en flad fornemmelse, for det er hans insisterende og urene vokal, der giver sangene plads i de store musikalske arrangementer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA