x
Ditlev: Er Du Vågen

Ditlev
Er Du Vågen

ANMELDELSE: Elsk, græd, dans og forfra

GAFFA

EP / Disco:wax
Udgivelse D. 16.11.2018
Anmeldt af
Jens Dræby

Den sangskrivning, som stikker mest ud på Ditlevs første ep, omhandler kærlighedens frustrerende flygtighed i naturligt unge øjne. Midt i de fem numre finder man førstesinglen "Byen er for lille" og "Kæreste", der for at bruge Ditlevs egen sang, er "den samme popsang" med den kant, at de forsøger at danse bitterheden ud fra utroskab og gensyn med ekskærester og poppe sig videre til den næste flirt.

Er du vågen? lader heller ikke til at være mere end en musikalsk flirt fra endnu en sanger, der blot skal kendes ved fornavn. Lyden er summen af en størstedel NOAH og et lille skvæt Aksglæde bare uden dybere perspektiv. Hver sang er lige på den anden side af tre minutter, og hver sang har potentiale til b-rotation på samtlige brede radiostationer. Det er åbenlyst også problemet, at Ditlevs musik er så midtersøgende og leflende, at det er ind og ud som en fling eller i bedste tilfælde som en nostalgisk sommer-romance. 

Det er svært at sætte en finger på musikken, der lyder godt og indbyder til dansk og til at synge med, andet end en manglende ambition om at få Ditlev til at skille sig ud fra et landskab domineret af glubske hitlisteræve som Bro, Blak og Karl William. På sidste nummer lyder vokalen ekstra meget som Troels Gustavsen fra NOAH, men alligevel løfter sangen sig ved et andet, mere udforskende tempo for at fortælle historier om ungdommens forelskelser på mere nuanceret og uforgængelig facon.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA