x
Red Rum Club: Matador

Red Rum Club
Matador

ANMELDELSE: Store indiesange med et tequilatwist

GAFFA

Album / Modern Sky Entertainment
Udgivelse D. 11.01.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Det burde ikke virke, men det gør det alligevel. Til dels. For Liverpool-sekstetten Red Rum Club har gjort det til deres udtryk at påfylde store indiesange, der har hjertet uden på tøjet og store armbevægelser, med en Ennio Morricone-trompet, der på én gang løfter det hele nye steder hen, men også til tider hæmmer.

Det lykkes på den fremragende "Honey", der kan fylde ethvert gulv på det lokale indiedisko med 80'er-basgangen, det fællessangbare omkvæd og flamenco-trompeten, der giver os en ordentlig tequilaslammer. Eller albumåbner Angeline, hvor flamenco-trompeten, sammen med de insisterende trommer, driver os mod omkvædsforløsning, som også hørt på det tidlige The Killers. "Would You Rather Be Lonely" er skåret efter samme opskrift. Med samme vellykket resultat. Så langt så godt.

For der er også fejlskud, som på Cassanova, der lyder, som Ricky Martin fortolker Hard-Fi! Jep! Ikke rart! Og der er yderligere et par sange, hvor flamencoformlen lyder påduttet og ikke bidrager til, men hæmmer sangenes udfoldelse. Meget lig det, Morrissey musikalsk har gang i for tiden.

Men alt i alt en mere end godkendt debut fra de seks scousere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA