x
Ea Kaya: Fragile But Strong As Hell

Ea Kaya
Fragile But Strong As Hell

ANMELDELSE: Ea Kaya, hvor er din kant?

GAFFA

EP / No3
Udgivelse D. 18.01.2019
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Som 13-årig uploadede Christine Kiberg coverversioner af hits med Katy Perry, Medina og Britney Spears til sin YouTube-kanal. Nu kalder hun sig Ea Kaya, er blevet spået store ting på forskellige musikmedier og har udgivet en ep på selskabet No3.

Balladen "4AM" og mid-tempo-nummeret "Tied Up" er straight up popsange i stil med svenske Tove Lo. ”Easy” går i samme retning med ”it ain’t true/they don’t know ’bout you” og generisk trommemaskine og synth. Singlen ”Remedy” har været i heftig rotation og er da også fængende på sådan en Zara Larsson-måde. Men der mangler lidt kant for, at Ea Kaya skiller sig mere ud i mængden af popsangerinder på den kommercielle scene lige nu. For det er faktisk præcis det samme med ep’ens resterende skæringer – der er ingen kant, intet, der skiller Ea Kaya ud på popscenen.

Jeg synes, det er lidt sigende, at hendes pr-folk er blevet nødt til at vinkle hende til at være ”ambitiøs karrierekvinde” i ep’ens tilhørende pressemeddelelse. Er der virkelig ikke noget, der skiller Ea Kaya ud fra mængden? Alle popsangerinder er jo for pokker ambitiøse karrierekvinder. Der er bestemt potentiale i Ea Kaya, men der skal altså graves lidt dybere og findes noget mere kant, før jeg er overbevist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA