x
Alexander Oscar: Highs & Lows

Alexander Oscar
Highs & Lows

ANMELDELSE: Ud med polerede produktioner, ind med autenticitet!

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 18.01.2019
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Aarhusianske Alexander Oscar har været igennem den helt store pladeselskabsmaskine. Resultatet er en meget international lyd fyldt med trap hi-hats, en solid popvokal og absolut intet, vi ikke har hørt tusind gange før.

Alexander Oscar var egentlig signet et andet sted, men brød med selskabet efter et par år, fordi han ikke havde nok medindflydelse, og det for ham er vigtigt at skrive egne tekster. Hitsinglen ”Number” vidner dog ikke om et særligt dybt lyrisk niveau med: ”I’ve been overdrinking/Tell me what you’re thinking”. Den helt store inspirationskilde er da også, ifølge Alexander Oscar selv, Ed Sheeran. Og hjerte-rimer-på-smerte-lyrikken bekræfter dette i stor stil. ”Coffee Table” handler eksempelvis om et forhold, der ikke burde være; en virkelig ømtålelig situation, der kunne være blevet portrætteret med den følsomhed og smerte, den fortjener. I stedet handler det om at knalde på et sofabord.

Der er dog momenter på Highs & Lows – som ”Faces”, der har lidt mere substans og en nærmest Zayn-agtig melankoli i vokalen. ”Memo_260917” er trods sine kun 24 sekunders varighed klart det mest interessante på pladen – sjovt, når det åbenlyst er en råoptagelse fra et soveværelse eller noget i den dur. Ud med polerede produktioner, ind med autenticitet!

Alexander Oscar bringer ikke noget nyt på bordet på den danske såvel som udenlandske musikscene. Hånden på hjertet lyder han mest som Christopher tilsat et par ekstra samples.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA