x
Julia Michaels: Inner Monologue Part 1

Julia Michaels
Inner Monologue Part 1

ANMELDELSE: I sine følelsers vold

GAFFA

EP / Republic
Udgivelse D. 25.01.2019
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Julia Michaels er et rigtigt lille amerikansk stjernefrø – den unge sangskriver, der gik fra at skrive for de helt store stjerner til at synge sine egne sange. Nu er hun tilbage med ep’en Inner Monologue Part 1, hvor hun er hele følelsesregisteret igennem.

På Selena Gomez-duetten ”Anxiety” er det lige før, det hele bliver lidt for quirky og whimsical, når de to piger nærmest lyder som Maria Mena i møde med Regina Spector og Fiona Apple. Men hvor er det en fin måde at bearbejde et så vigtigt emne som angst, og der må sidde nogle unge mennesker derude, der har gavn af skæringen. På ”Into You” viser Julia Michaels sit talent for det stærke pophit som håndværk. For hun er saftsusemig en dygtig håndværker. Det bliver lidt pænt og poleret, men de næsten puddelrock-lydende trommer i omkvædet opvejer det lidt. ”Deep” og ”Apple” er igen – ironisk nok – lidt Fiona Apple-agtige, men har nogle interessante elementer i produktionerne. ”What A Time” featuring 1D-drengen Niall Horan er lige sødsuppet nok – måske er det for længe siden, jeg var 25. Måske føler amerikanerne bare lidt mere end vi kolde europæere.

Julia Michaels er rigtig dygtig til at fange sin nutid i fængende pophits. Hun er 25 år gammel, og 20'ernes frustrationer lyser ud af hende, som på ”Happy” hvor hun synger: ”And sometimes I think I kill relationships for art/I start up all this shit to watch 'em fall apart” og det efterfølgende klagende omkvæd: ”I just wanna be fucking happy”. Åh, det er så hårdt at være ung! Men hvor skal Julia Michaels være glad for, at hun har sit talent og sin stemme til at udtrykke sine frustrationer igennem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA