x
De Danske Hyrder: Flyvende

De Danske Hyrder
Flyvende

ANMELDELSE: Lunkne øl til fåreflokken

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 01.02.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Rap-boybandet De Danske Hyrder er en rodet forsamling af unge knægte og venner fra Vestegnen, der giver den gas med druk, damer og poprap. Hvem der er hvem i det såkaldte kollektiv virker ikke så vigtigt for de 5-10 fyre, men rapperen Ado stikker en lille smule ud, mest for sine "mit navn er Ado, Ado"-sætninger, som selv på pladens ni skæringer kan blive enerverende. Rappen får aldrig hævet sig over en tæerkrummende og mystisk blanding af Ankerstjerne og Bossy Bo. 

Der er masser af tyndt formulerede omkvæd og sætninger, der rimer "kom bar', du" med "fissekarl". Det er ikke højt niveau, selvom der er mere fokus på den svære kærlighed og bandets succeser denne gang end drukhistorier og den afvæbnende humor, som de tidligere album ellers effektivt kanaliserede ud.

Til gengæld sættter omkvædene og især de åleglatte produktioner en tyk streg under pop-ambitioner, som hyrderne allerede er godt i gang med at indfri – målt på de mange millioner streams og tour-virksomheden. Nik & Jay har ikke levet forgæves, men der er langt endnu, før håndværket er lige så godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA