x
Hugo Helmig: Juvenile

Hugo Helmig
Juvenile

Overraskende stærk debut

GAFFA

Album / The Bank Music
Udgivelse D. 01.03.2019
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

”Please Don’t Lie” var samtlige radiostationers uundgåelige i 2017, og til GAFFA-Prisen sidste år gik den unge Helmig hjem med to statuetter og agerede kæderygende, ekstatisk teenager hele aftenen. Nu er Hugo gået fra teenager til 20-årig og har forladt den aarhusianske rede hos mor Renée og far Thomas, til fordel for at stå på egne ben. Og hvor ”Please Don’t Lie” var ung og lalleglad og frisk, er de resterende skæringer på debutalbummet Juvenile lidt mere ”voksne” i deres udtryk, hvilket klæder Hugo Helmig.

Albumåbneren ”Don’t Wait Up” sætter barren højere, end jeg havde forventet fra Helmigs hånd. I samarbejde med produceren Emil Falk har Helmig fået skabt et mere end hæderligt landskab af alt andet end generiske kompositioner i en lækker produktion. Og det viser sig, at den dynamiske Falk/Helmig-duo fungerer enormt godt sammen. ”Young Like This” er en rigtig dannelsessang og meget passende, lidt som da Khalid udgav ”American Teen” med hittet ”Young, Dumb And Broke”. Produktionen er svulstig, men Helmigs medfødte melankoli i vokalen passer så godt til, så det giver mening.

Sange som ”Wild” er til gengæld ikke min kop te, med Michael Jackson-beat og ”åååh-åh, WOOP”-friskhed. Der kammer det lidt over for den kære Helmig. ”Eyes Wide Shut” er også lige Christopher-frisk-fyr-agtig. Og det er netop, når Hugo Helmig ikke spiller på sin force, han falder lidt igennem: Det er nemlig i det fine, skrøbelige og melankolske, skattene ligger gemt. Og det drukner i frisk-fyr-skæringerne. ”Times of War” er mørk og indædt og hjerteskærende på den helt rigtige måde, og albumlukkeren ”Home” viser også, at Hugo Helmig har meget mere på hjerte, end jeg havde antaget. Jeg er positivt overrasket, og tillykke til Helmig Junior med den stærke debut!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA