x
Modest: For the Better

Modest
For the Better

ANMELDELSE: En vag kopi af tidligere heltekvad

GAFFA

EP / Eget selskab
Udgivelse D. 28.01.2019
Anmeldt af
Simon Heggum

Aarhusianske Modests anden ep er en gigantisk kærlighedserklæring til midt-80’ernes britiske new wave-scene. En erklæring, der oftest ender ud i noget, der lyder som ren kopi. Modest byder på skabet, semidramatisk vokal, åbne guitarakkorder sovset i chorus og minimalistisk rytmebund. Tit og ofte lyder Modest simpelthen som en tro kopi af The Smiths. Især på ”Keep the Cards”, der minder så meget om ”There Is a Light That Never Goes Out”, at man nærmest frygter en af de efterhånden berømte copyright-retssager. Det er så voldsomt, at basgangen nærmest er identisk med Andy Rourkes blændende arbejde på originalen.

Andre steder minder Modest om Echo and the Bunnymen og Modern English, og så er det tydeligt at høre, at forsanger Julius Lykke har hørt både Morissey og Ian Curtis. Han rammer dog aldrig førstnævntes skabede patos og sidstnævntes livsangste alvor, og visse steder bliver den krukkede levering decideret opstyltet, falsk og grinagtig. Modest fungerer bedst på den fandenivoldske ”Please Keep an Eye On Me”, hvor bandet fokuserer på et mere løssluppent, folket tempo, der leder tankerne hen på Dexy's Midnight Runners, og her formår bandet at skabe en lille åbenbaring, mens balladen ”For the Better” er mest interessant, fordi det rytmeforløb, man forventer, udebliver.

Modests afgudsdyrkelse på For the Better er pænt udført, men vi er så tæt på skamløs kopiering, at jeg ikke giver mere end to stjerner. Næste gang ønsker jeg at høre, hvordan bandet selv lyder!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA