x
Diplo: Europa

Diplo
Europa

ANMELDELSE: Overfladisk backpackende disc jockey

GAFFA

Album / Mad Decent
Udgivelse D. 22.02.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Diplo er bedst hver anden gang. Eller Major Lazer-frontmanden har det med at svæve frit fra banebrydende dansemusik til sædvanlig metervarepop. Denne ep er i hvert fald for europæiske ører ganske konventionel og gør ikke nær så meget for de medvirkende, som California gjorde for en lille flok unge amerikanske rappere.

Fransk, spansk, engelsk og tysk flyder sammen på ærgerlig vis med ep'ens seks numre, som alle er hæderligt produceret med en rå hengivehed til latin trap og andre bastardiseringer af hiphop-beats, der gør plads til stærke linjer fra en enestående vokalist. Desværre kræver det et par gennemlyt, før man for alvor mærker Bausas sydtyske skrålen eller Niskas franske patois-klang. 

Det er, når Diplo laver pop, at risikoen er størst, som eksempelvis det fejlslagne projekt med Alex Clare. Europa var en kæmpe mulighed for at omfavne Europas mange excentriciteter. I stedet lyder den simple reggaeton-skæring "Dip Raar" som noget, latinamerikanerne allerede gør glimrende i forvejen. Octavian åbner naturligvis ep'en med en spændende og raffineret sang, der driller med sin hæse røst over et blidt stykke nynnende pop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA