x
Barselona: Hjertebank

Barselona
Hjertebank

Månens kinddans

GAFFA

Album / Virgin Music
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Rasmus og Rud gør sig godt på album. Her fortsættes tråden fra tidligere ep'er, og særligt lyden af sommerforelskelser er ikke hørt så gennemført siden Helmig på Løvens hjerte. Desværre fylder den vrængede autotunevokal lidt for meget, de rendyrkede popmelodier rammer ikke plet hver gang, og albummet ender med at virke en tand for lysende let.

Oven på Hjertebanks intro med en opkvikkende Brune Punktum-lignende melodi bliver det klart, at Barselona både kan og vil forføre hele Danmark. Med en prægtig popsang som "Æbletræ" er det overraskende, hvis de to gutter ikke snart er det nye sort i dansk populærmusik. Alt, der skal til er en klimprende guitar, et uimodståeligt fløjtehook og et velplaceret Hall & Oates-klap, og så har man endnu en Barselona-banger.

Albummets bedste sange er bare gode popmelodier, man kan danse til, og for mange ville det være rigeligt. Rasmus og Rud har dog vist en større spændvidde og evnen til at lade en dybere mening møde kompromisløse ørehængere. Albummets sidste numre med for mange kunstige virkemidler og for meget overpoleret computerproduktion virker dermed undervældende sammenlignet med det ellers imponerende niveau i de to legende børns erobring af Danmark.

LÆS OGSÅ: Ellipser om Solen (anmeldelse af Barselonas andet nye album, Legebørn)

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA