x
Skullclub: Smækhugger

Skullclub
Smækhugger

ANMELDELSE: Sjofel punkrock med banjo i spandevis

GAFFA

Album / Target
Udgivelse D. 28.02.2019
Anmeldt af
Keld Rud

På deres andet album Smækhugger blander Skullclub indslag fra folkemusikken med punkrock og brølende vokal, et gennemgående træk for albummets 11 sange. Skullclub er ikke uden talent. De kan et eller andet. Jeg er bare ikke sikker på, at det, de forsøger at gøre, ligefrem lykkes for dem.

Musikken er energisk, og de mange indslag med forskellige instrumenter, hvor blæsere og banjoer titter frem, er forfriskende. Skullclub har også forstået, at hvis man skal have alle mand med, skal tingene holdes simple og gentages i det uendelige. Her svigter deres fornemmelse for hooklines og melodier desværre projektet. En simpel og enkel melodi er ikke nødvendigvis god. Ligesom en sjofel tekst ikke nødvendigvis er morsom. Begge antagelser sætter Skullclub i alt for høj grad deres lid til.

Jeg var måske for ædru de gange, jeg hørte albummet, for jeg finder deres æstetik helt malplaceret. Skullclub bør afgjort hæve niveauet for sangskrivningen både på det kompositoriske og lyriske plan, så det matcher det, de kan som musikere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA