x
Artifact Collective: Shadow Play

Artifact Collective
Shadow Play

ANMELDELSE: Trygt og lunkent i skyggen

GAFFA

EP / Disco:wax
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Det er ikke sikkert, at det, du godt kan lide ved Artifact Collective er det samme som det, Artifact Collective kan lide ved sig selv. Den yndefulde sekstet lader til at have hørt det tidlige Scarlet Pleasure og Barselonas mere svedende numre og tænkt, at det sagtens kan klare en tur mere på strandpromenaden. Resultatet med debut-ep'en Shadowplay er ironisk nok et ufarligt skyggespil, der er på vej i den forkerte retning væk fra den fortrinlige allerførstesingle "Light Blue".

Det er ikke så meget en ep med ørehængere, som det er en gang poleret og fedtet Phlake uden den afgørende interessante sangskrivning. Musikken hviler for meget på, at Victor Olivers vokal skal bære sangene, og man bliver mindet om Majid Jordan, der tabte al momentum ved at lade Al Maskatis stemme løfte for tung en byrde. Nuvel, der er en moderat spændende sang et sted i "Donnie", der får lov at udfolde sig hos både musikere og i Olivers friske sjælelige udbrud i kontrast til det kontrollerede hook med "whatever you like", der rimer på "Bonnie to my Clyde".

"Drinks" er gennemført nedtonet med nogle bidske samples imellem, men ellers kommer Artifact Collectives første ep nok ikke til at vende op og ned på dine playlister. Der er vel også grænser for, hvor meget r&b, Danmark kan trække efterhånden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA