x
Kenneth Thordal: Den tid. Den sorg

Kenneth Thordal
Den tid. Den sorg

Når tragedien forvandles til en hyldest til det at leve livet

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Kenneth Thordal blev ramt af den mest ubærlige tragedie af alle, da hans 16-årige datter døde af kræft. Sorgen har han bearbejdet gennem sin sangskrivning. Den tid. Den Sorg er på den baggrund blevet et bemærkelsesværdigt livsbekræftende album med sange, der på den ene eller anden måde tager udgangspunkt i savnet, men ender ud i en hyldest til datterens levede liv.

Der er derfor også masser af livsglæde i sangene, som veksler mellem frejdig pop og intense ballader. Det meste temmelig håndspillet og med lidt snurrige og jazzede undertoner. Det er kælne tangotoner i den inciterende ”Glip”, hvor Kenneth Thordal også kommer godt igennem som vokalist. Men det er trods alt i de fortættede sange, som de rørende ”Hvor er du nu?” og ”Vi slår døden lidt ihjel”, at man for alvor rammes af sangskriveren og forstår hans overenskomst med sorgen.

Den tid. Den sorg rammer samme toneart som Søren Huss' sorgalbum Troen & Ingen og giver samtidig den noget glemte Kenneth Thordal lidt af et comeback som sangskriver.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA