x
M. Rexen: The United Kingdoms Pt. 2 – Animals of the Frozen Cloud

M. Rexen
The United Kingdoms Pt. 2 – Animals of the Frozen Cloud

Syreroulette i genrekarrusel

GAFFA

Album / We Are Suburban
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Simon Heggum

Hvem er M. Rexen? Dette spørgsmål stilles i pressemeddelelsen, og jeg stiller samme spørgsmål efter at have hørt Animals of the Frozen Cloud. Michael Rexen er et utroligt sammensat menneske, hvilket er en mild underdrivelse, når man møder det vanvittigt spraglede lydunivers, som de ni sange bevæger sig i.

Michael Rexen er dansk, men opvokset i Emiraterne og har derfor ikke den samme kulturfornemmelse som de fleste andre danske remoulade-musikere, hvilket resulterer i en ret karakterbaseret sangskrivning, hvor stilforvirringen er total. Dog ligger referencerammerne klart et sted mellem tidlig Antony and the Johnsons og hele Scott Walkers produktion (specielt fra Scott 4 til den vanvittige Bisch Bosch). Bedst er det på ”Moondog” og den omskiftelige ”Amak Trad”, og kedeligst bliver det, når Rexen ligger på grænsen til det rene musical-helvede. Musikerne er hentet fra jazz, tonekunst og verdensmusik, og alt dette danner grundlaget for en ordentlig tur i syrerouletten med den opfindsomme original.

Egentlig står Rexen klarest, når han smider dramatikken fra sig på fine, ligefremme numre som ”Red Hot Fire” og ”Autumn Home”, men det skal ikke lave om på faktummet, at Animals of the Frozen Cloud er et værk, der tør være ambitiøst på en dansk musikscene præget af dårlig kopiering, banal lyrik, metaltræthed og leflen for den laveste fællesnævner. Vi er heldige at have en kunstner som M. Rexen boende i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA