x
Gangway: Whatever It Is

Gangway
Whatever It Is

Gangway anno 2019? Ja, hvorfor ikke

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 05.04.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Da en af kronjuvelerne i moderne dansk popmusik drog på genforeningsturne sidste år, blev de mødt af et kæmpenostalgisk kram fra publikum. Ja, Gangway var blevet mere populære end dengang, de udgav ny musik. Og det var immervæk et par årtier siden.

Heldigvis var gendannelsen mere end ekstra lommepenge og et hurtigt farvel igen. Nu er det originale Gangway efter 23 år ude med en samling spritnye sange, der pudsigt nok lyder umanerligt meget af Gangway. Ikke mindst takket være Allan Jensens lysende – og stærkt savnede – vokal får komponist Henrik Ballings floromvundne popsange flyvehøjde. Sangene er i sig selv små gennemkomponerede værker og ofte med en sært drejet historie. Men Gangway har også iført sig et par sko, som både Pet Shop Boys, Prefab Sprout og Depeche Mode fylder godt ud. Efterhånden noget udtrådte, men så sandelig eksklusive mærker, som ikke mindst Nephews René Munk Thalund sikkert programmerer med en forfriskende lyd.

Gangway kan så sandelig også bygge på som i den medrivende og inciterende titelsang og stadig udfordre popmusikkens formler i ”Don't Want To Go Home”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA