x
Robert Forster: Inferno

Robert Forster
Inferno

Varme, enkle hilsner fra Forster

GAFFA

Album / Tapete Records
Udgivelse D. 10.03.2019
Anmeldt af
Henrik Friis

Han skriver kun til et par sange om året. Og de er heller ikke ret lange, så selv om der er gået 3 ½ år, bliver det kun til ca. 35 minutter på dette nye udspil fra den gamle Go-Between, Robert Forster.

Men med fruen Karin Bäumler (varmt kor, cello) og trommeslageren Earl Havin (Tindersticks) blandt de markante partners-in-crime, skaber Forster et dejligt genhør. Og får han ikke stjernerne på grund af musikalsk fornyelse, uddeles de til gengæld for de nære, personlige og præcist eksekverede sange, der virker så såre simple, men som bare kryber ind under huden på lytteren. Og sidder fast.

Små perler fra livets trummerum og uforudsigelighed udført med de små repetitive guitar-temaer og den velkendte let skæve synge-tale vokal. Enten med livserfarent tålmodigt overblik, med ironi - eller den lige så Forster-velkendte modsatrettede rastløse, irritation man f.eks. får af at være indespærret i stadig længere klimaskabte hedebølger (titelnummeret).

Alt ialt er det sange, der også går i melodisk retning af den afdøde, savnede Go-Between-makker Grant McLennan, og virker som en varm hilsen fra en gammel bekendt, der nu erkender, at han aldrig fik den berømmelse mange spåede ham: ”I did my good work while knowing it wasn't my time”, som han synger i Remain. Men det har han affundet sig med. Og det har vi andre i kulten også!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA