x
Folkelig vestjysk popmusik

The Grandfætters, The Grandfætters

Folkelig vestjysk popmusik

Anmeldt af Esben Suurballe Christensen | GAFFA

The Grandfætters udsender deres andet, selvbetitlede album, der vil tage sig flot ud på landets (kræmmer)markedstelte fra Hjallerup til Roskilde til Thyborøn med skummende fadøl, støvledans og et enkelt fransk kys eller to.

Albumåbner "Bobby" om spille- og levemanden af samme navn er et godt blended mix mellem Johnny Madsens excentricitet, Allan Olsens hjemstavnsfortællinger og Coldplays arenatricks. Ikke ulig det musikalske udtryk, Mumford & Sons har skabt sig en stor karriere på.

Hvilket er de inspirationskilder albummet primært er fyldt med – og lyder som.

Egnsfælle Johnny Madsen bidrager endda med backingvox på den banjo- og stråhatsbårende "På vej", som er afdæmpet vellykket.

Men det er ikke kun de hjemlige kyster, bandet spejder efter. På "Barcelona" er det det bekymringsfrie liv, der leves på solkysterne. Og det er albummets bedste sang. Hvor pop- og folkudtryk sidder lige der, hvor det nu engang skal sidde.

Der går muligvis lidt tomgang i den af og til, da fortællingerne – og udtrykket – bliver lidt for meget Tørfisk som helhed. Hvilket givetvis er tilsigtet, og i så fald er missionen fuldført.

Et album, der på én gang hviler i sig selv – og i sine tydelige inspirationskilder.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA