x
Khalid: Free Spirit

Khalid
Free Spirit

ANMELDELSE: Fri os fra popmusikkens tidsspilde

GAFFA

Album / Right Hand Music
Udgivelse D. 05.04.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Hvis man skal være helt ærlig, så er der egentlig ikke meget pop over Free Spirit. Khalids andet album og tredje udgivelse og seneste samling sange oven på en massivt produktiv periode – kun set hos rappere som Future – er mest af alt en stor løs håndfuld ufarlig r&b uden et eneste indbydende omkvæd eller en skæv idé, der skiller Khalid ud fra flokken.

American Teen var også lidt for lang i spyttet, men med sjove, varme og øjeblikkeligt genkendelige popmelodier, der gjorde det værd at lytte sangene igennem. På Free Spirit er varmen og sjælen til stede, men der er lange ørkenvandringer mellem bemærkelsesværdige sange. "Outta My Head" med John Mayer på semi-ligegyldig guitar smager lidt af en overproduceret udgave af "American Teen", mens "Alive" er en ret fin introvert ballade med netop den simple produktion, som var afgørende for Khalids massive gennembrud.

Seneste single "Don't Pretend" er dødssyg med sin akavede spanske guitar og en sangtekst, der drukner i fløde, og sådan er det generelt for hele det 17 sange lange album. Khalid burde sætte hælene i og genoverveje, hvad han kan. Og i særdeleshed dræbe sine darlings, i stedet for at køre sin egen succes i graven med for meget tidsspild, for talentet er der.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA