x
Smif-N-Wessun: The All

Smif-N-Wessun
The All

ANMELDELSE: Hardcore boombap fra sølvbryllupspar

GAFFA

Album / Duck Down Music Inc.
Udgivelse D. 19.02.2022
Anmeldt af
Anders Hjortskov

90’ernes hiphop-scene på østkysten ville ikke være den samme uden Boot Camp Clik-duoen Smif-N-Wessun, der med klassisk hiphop blandt andet stod bag hjemstavnsklassikeren “Bucktown” dedikeret til deres elskede Brooklyn.

The All er det første egentlige album siden den udmærkede Monumental, hvor mesteren Pete Rock stod for produktionen. Denne gang er det endnu en gudsbenået beatmager, nemlig 9th Wonder og hans nyoprettede The Soul Council, der står bag knapperne. Det betyder lækre soulsamplede stykker tilsat hårdtslående og organiske trommer og himmelske basgange – tjek den klaverchoppede “Let It Go” for at høre opskriften i effekt.

Gæsterne har også deres stjerner på skuldrene, som en tændt Raekwon, en skarp Rapsody og ikke mindst en sjælden velformuleret Rick Ross på “Let Me Tell Ya” er blandt de bedste. Rapperne Tek og Steele gør ikke meget væsen af sig, men har en dynamik mellem hinanden, som er udviklet over de sidste 25 års karriere. Enkel boombap efter de gamle opskrifter, som på “StahfAllah”, hvor de to veteraner skiftes om mikrofonen som en samtale på Brooklyns gader mellem to gamle homies.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA