x
Vi Sidder Bare Her: De Øjeblikke Man Har

Vi Sidder Bare Her
De Øjeblikke Man Har

ANMELDELSE: Og de sidder stadig der

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Efter ti år sidder den nu 81-årige Jørgen Leth stadig og snakker. Om løst og fast, tror man. De øjeblikke man har er trioens femte album, hvor det enkle koncept går ud på, at forfatteren Jørgen Leth bare snakker, mens Mikael Simpson og Frithjof Toksvig lægger en fin elektronisk klangbund, der sine bedste steder forstørrer både stemme og fortællinger.

Det er selvfølgelig Jørgen Leth med den kendte fortællerstemme, der er stjernen. Den er selvhøjtidelig og hudløst ærlig på en og samme gang. Vi er ikke i tvivl om, at vi hører på en mand, der går mod mørket og samtidig mærker sig selv stærkere end nogensinde. Det er sentimentalt på den gode måde, mens nogle måske vil opfatte det som patetisk. Men det er i hvert fald poeten Jørgen Leth.

Der er ikke noget nyt over hans fortællinger, men han indfanger mere de korte og intense øjeblikke. Han er underholdende eller bare latterlig i sit udfald mod hotellernes morgenbuffet. Oprigtig gammeldags og klarsynet i sin kritik af de sociale medier. Det hele handler om Jørgen Leth, og her får vi en god pejling på, hvor vi skal hen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA