x
The Drums: Brutalism

The Drums
Brutalism

ANMELDELSE: Nedbarberet og lidt bart udspil fra Jonathan Pierces soloprojekt

GAFFA

Album / Anti-
Udgivelse D. 05.04.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Jonathan Pierce fortsætter The Drums som sit eget projekt og eksperimenterer på Brutalism mere end tidligere – der er altså ikke en ”Let’s Go Surfing” på bedding. Derimod lukker Jonathan Pierce lytterne ind i sit helt nære og personlige univers, hvor han er centrum for det hele, på godt og ondt.

Albummet starter med den elektroniske ”Pretty Clouds”, hvor Pierces let dovne vokal smyger sig hen over et simpelt beat. Når Pierce leger med teksten, ender det ofte virkelig ærligt og fint, som på ”Body Chemistry,” hvor der cirkles om kroppens kemi i forhold til psykisk helbred, og den elegante lukker ”Blip of Joy”.

Desværre følger musikken ikke helt med de ærlige og gode tekster. Pierce svinger mellem at fylde for meget (på ”626 Bedford Avenue” og ”Loner”) og gøre det hele en tand for skrabet, som på den skramlede og rodede ”Loner” eller den overgearede ”Kiss it Away”. Produktionen er simpelthen noget rod. På den måde ender Brutalism med at virke som et album, der godt kunne have brugt mere modspil til bagmanden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA