x
Tundra: Tundra

Tundra
Tundra

Tundra tindrer på storslået debut

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 30.03.2019
Anmeldt af
Signe Aarestrup

Det nordjyske band Tundra er klar med debutpladen af samme navn.

Orkesteret med den fantastiske Sofie Trolde i front lægger stærkt fra start med nummeret "Gravity". Trolde er en dygtig sangerinde, og hendes stemme, der rummer både kæmpe kraft og skrøbelig skønhed, leder tankerne i retning af islandske Björk. Det poprockede og lidt skæve lydbillede komplementerer sangen på smukkeste vis og giver med sin storslåethed og intensitet associationer til åbne vider og høje, isklædte bjergtinder. Bandet synes således at have valgt det helt rette navn.

"Mainland" er et andet højdepunkt på pladen, der består af i alt otte numre. Musikken er virkelig velkomponeret – og velspillet. Både guitar og keys fortjener her at blive fremhævet.

Midt på pladen begynder stemningen at skifte i retning af det mere energiske. Her ligger sange som "The Center" og "Katla". Sidstnævnte har en fantastisk power, som jeg godt kunne ønske ikke blev brudt af helt så mange stille passager i første halvdel af nummeret.

Når Tundra ”kun” får fire stjerner, skyldes det, at flere af numrene lige mangler det sidste touch for at ligge helt i toppen. Men det skal de tidsnok få, for jeg er sikker på, vi kommer til at høre meget mere til det her orkester.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA