x
In Flames: I, The Mask

In Flames
I, The Mask

ANMELDELSE: Tager sejren hjem med både tyngde og blidhed

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Udgivelse D. 01.03.2019
Anmeldt af
Amelie Schenström

Der kan ikke være et svensk metalband, der har mere engagerede og mere kræsne fans end In Flames. Mange af os, der elsker bandet, har haft nogle problemer med deres senere album – selvom vi slet ikke er enige om, hvad der skal tælles som "senere".
 
Det er ikke sådan, at det nye album går tilbage til lyden fra for eksempel Whoracle eller Colony. Eller Clayman. Men det her er godt. Der er nogle rigtige røvsparkere som titelnummeret og den lejlighedsvis vidunderligt aggressive "Burn"; der er meget melodi, som der skal være, og det hele skaber en plade, som man kan høre hele vejen igennem og derefter bare sætte direkte på repeat. Og så er der små flotte overraskelser i form af elegante og uventede detaljer: den lidt orientalsk duftende intro på "Deep Inside", de dirrende, dybt nedstemte bastoner på "Follow Me" eller de smukke tekstlinjer i den afsluttende "Stay With Me": "Open your eyes. Breathe in, breathe out ..."
 
Hvis noget skal slettes? Ja, hvis vi kun skulle fjerne et minut på pladen, så skulle det være de første 45 sekunder og de sidste 15. Spring over introen i den første sang og luk butikken efter det sidste brøl: "Stay With Me!" Den lille opstramning under jeg skiven.

In Flames åbner for både tidlige og nye fans på I, The Mask. De to bedste sange er dels den tungeste, nemlig titelsangen, dels den smukkeste og blødeste, førnævnte "Stay With Me". Så er det op til den enkelte at forholde sig til et In Flames, som både bekender sig til sine musikalske rødder og den vej, gruppen senere er slået ind på.

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA