x
Kå: Skybrud


Skybrud

ANMELDELSE: Ny rapper holder electro-faklen højt

GAFFA

Album / Playground Music Denmark
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Kå ser og lyder med sin stemmeføring måske en smule ligeglad med det hele, men hans fine debut Skybrud vokser med gennemlytningerne, hvor sprogblomster og dybfølte tekster vokser ud af de kantede beats og autotunede omkvæd.

Skybrud hylder lyden af electrobeats, som især Benal har gjort allemandseje i Danmark, men som bl.a. også nikker med nakken til svenske Adam Tensta, britisk grime og amerikanske Goldlink. Det er et godt match med flere gode momenter, ikke mindst “Ingen stress”, der præsenterer en vibe fra en mørk undergrundsklub, hvor rapperen ikke slipper sin plads i baren.

Den hypnotiske “7-Up” minder om gammel Kanyes “Can't Tell Me Nothing” i en kantet version, hvor Kå også kipper med hatten til Ukendt Kunstner med staccatoflow og plads til tankepauser imellem ordene. Kollegerne Fraads og Bette hjælper til på “Stjerner”, der dog ikke gør meget for at udvide universet omkring Kå. Han burde fokusere på sit eget lille solsystem, som også er rigeligt på denne lille forløber til noget, der kan blive stort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA