x

Lizzo
Cuz I Love You

Lizzo dræber os med kærlighed

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 19.04.2019
Anmeldt af
Cillian Murphy

Ved første gennemlytning af Cuz I Love You er der især to ting, der springer i øjnene – hendes flair for at skabe solide popsange og hendes ufortyndede energi. I løbet af de næste gennemlytninger er det de finurlige tekster og den altoverskyggende karisma, som skærer igennem. Altså, med linjer som "the only x’es I care about are in my fucking chromosome," som den amerikanske kunstner rapper frejdigt på bangeren “Like A Girl”, er altså rent guf, hvis man ligesom jeg selv er tekstnørd og har skrevet tekster og udgivet musik. En kendsgerning, der desuden forhåbentligt kvalificerer denne anmeldelse, ifølge Lizzo selv…

For Cuz I Love You, som er Houston/Minneapolis-rapperens major label-debut, er en af de plader, man får lyst til at høre igen for at få det hele med. Eller, rapper er velsagtens en tilsnigelse. Den charmerende, morsomme og ikke mindst selvsikre Lizzo er nærværende på hele albummet, som rummer mange forskellige stemninger og i den grad også skruer op for en overbevisende sangvokal undervejs. Fra den inderlige r&b-ballade “Jerome” til det clubbede, Missy Elliott-gæstede “Tempo” er der således noget længere, end det ene nummer, der adskiller dem på tracklisten. Omvendt er der ingen filler tracks på pladen. 11 numre, 33 minutter i godt selskab. Og det fungerer virkelig, selvom kontrasten mellem de helt storladne blæsearrangementer og de mere minimalistiske hiphopproduktioner fik mig til at tjekke, om pladen var gået på Spotify Song Radio under første afspilning (!)

At Lizzos liveshows skulle være i særklasse, og at hun kan opleves på sommerens Roskilde Festival, er blot appelsiner i turbanen, for albummet har i hvert fald gjort forarbejdet og skruet forventningerne i vejret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA